Crowdfunding via OAMKB

Crowdfunding wérkt!

Crowdfunding regel je eenvoudig via OAMKB Veldhoven. We hebben inmiddels al een groot aantal ondernemers geholpen bij het indienen van een project. En met succes. Wie weet ben jij wel de volgende ondernemer die de financiering rond krijgt door middel van crowdfunding.

Crowdfunding kent vele voordelen

Een crowdfunding platform is een soort marktplaats waar geldvragers en geldschieters met elkaar in contact komen. De geldvrager plaatst een idee en geeft meteen aan hoeveel geld er nodig is om het project te realiseren. Investeerders kunnen vervolgens een bijdrage leveren. Bij crowdfunding loopt de financiering via meerdere investeerders (de 'crowd'). De één geeft misschien 50 euro, terwijl de ander meteen 1000 euro wil investeren. Al deze bedragen bij elkaar leveren een mooi budget op.

Crowdfunding heeft meerdere voordelen:

Snelle resultaten

Een crowdfunding aanvraag levert snel resultaat op. Met een goed idee heb je binnen drie weken vaak al je hele budget bij elkaar. Dit is aanzienlijk sneller dan wanneer je financiering vraagt aan de bank. Tenminste, áls de bank je geld leent. De meeste ondernemers krijgen na een lange procedure alsnog 'nee' te horen.

Crowdfunding als marketingtool

Crowdfunding is meer dan het inzamelen van geld. Je kunt het bijvoorbeeld ook slim inzetten als marketingtool. Ben je eigenaar van een restaurant en heb je geld nodig voor een verbouwing? Geef je investeerders dan een mooie korting als ze bij je komen eten. Zo maak je meteen reclame voor je nieuwe zaak. En klanten die tevreden zijn, vertellen dit graag weer door aan hun vrienden en familie. Een win-win situatie dus. Social media is een andere handige manier om je project te promoten. Goede ideeën worden immers graag gedeeld. Natuurlijk kun je daarbij rekenen op de hulp van OAMKB Veldhoven. We brengen jouw project volop onder de aandacht binnen ons eigen netwerk.

Crowdfunding als marktonderzoek

Crowdfundingplatforms worden ook regelmatig gebruikt voor marktonderzoek. Investeerders beleggen immers alleen in plannen waar ze in geloven. Je merkt dus al snel of jouw idee aanslaat of niet. Het beste kun je een aanvraag plaatsen voordat je geld in het project stopt. Op deze manier helpt crowdfunding om je eens goed te oriënteren.

Is het iets voor jouw bedrijf?

Aan crowdfunding worden weinig eisen gesteld. In principe mag iedereen een idee of project op het platform lanceren. Het maakt dus niet uit of je net start of dat je al jarenlang ervaring hebt als ondernemer. Ook geldt er geen maximum bedrag, al zijn de aanvragen tot nu toe niet boven de €1.000.000 gekomen. Bij crowdfunding gaat het erom dat je inziet waar je kansen liggen. Daarbij is het 'aflossen in de gestelde looptijd' een belangrijk criterium. OAMKB kan je hier alles over vertellen.

Voorwaarden

Geldschieters hebben maar één doel voor ogen: ze willen geld verdienen aan hun investering. Als ondernemer kies je zelf de looptijd en de hoogte van het rentepercentage. Al ben je hier niet helemaal vrij is. De looptijd is maximaal 7 jaar, en investeerders verwachten een rentepercentage tussen de 6 en 10%. Dit rendement ligt hoger dan bij een gewone spaarrekening. Dat komt omdat investeerders toch een risico lopen. Slaagt het project niet dan zijn ze de investering kwijt.

Stapelfinanciering

Banken hebben een relatief gunstig rentepercentage. Zeker als je het vergelijkt met crowdfunding. Maar de meeste ondernemers krijgen geen financiering van de bank. Vind je het rendement bij crowdfunding toch te hoog? Dan is stapelfinanciering misschien wel wat voor jou. Bij deze constructie wordt de financiering deels door de bank geleverd. Een ander deel breng je zelf in en het derde deel komt via crowdfunding. Dit is goedkoper, maar het duurt uiteindelijk wel langer voor je het bedrag bij elkaar hebt.

OAMKB begeleidt je van A tot Z

Bij een crowdfundingaanvraag komt heel wat kijken. Het begint natuurlijk met een goed idee. Maar dit idee moet je goed uitwerken zodat eventuele investeerders weten waar ze aan beginnen. En daar helpt OAMKB je bij. Zodra je idee bij ons binnen is, nemen onze experts het over. We kijken of je plan kans van slagen heeft en als het nodig is, sturen we het bij. Ook richten we ons op de financiën. Hoeveel geld is er nodig en waar gaat het precies aan op? Zo'n goed onderbouwde aanvraag geeft je investeerders meteen extra vertrouwen. Na het indienen van de aanvraag blijven we je begeleiden. We ondersteunen bij het netwerken én we zorgen ervoor dat de contracten gesloten worden. We regelen je crowdfundingaanvraag echt van A tot Z.

Wil jij de financiering laten realiseren door middel van crowdfunding? Accountantskantoor Veldhoven helpt je graag! Neem dus direct contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Hoe werkt crowdfunding bij OAMKB?